lauantai 8. syyskuuta 2012

Saturday cooking


Täällä taas, moi! Viikko vierähti tässä taas nopeesti ja huomaa kyllä syksyn tulleen. Illat pimenee ja aamusin on välillä aika viilee kun pitää kouluun lähtee. No mutta, tänään iski pieni ruoanlaittoinspis ja tuli tehtyy kinkkupiirakkaa. Oon aatellu aikasemmin, että haluisin pitää blogin aihepiirit aika avonaisina ja kirjottaa millon mistäki, joten nyt mulla on hyvä tilaisuus tehä tänne ensimmäinen kokkauspostaus. :)

En ollu kuitenkaan ihan mikään täydellinen leipuri Hiiva, vaan tein piirakan pohjan valmiista taikinasta, ja siihen Sunnuntai piirakkataikina on hyvä valinta. Homma alkaa vuoan huolellisesta voitelusta. Sen jälkeen taikina pois paketista ja painellaan sormin vuoan pohjalle ja nostetaan vähän reunoillekkin. Sen jälkeen pohjaa pitää esipaistaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Sitten ku pohja paistuu uunissa aletaan tekeen täytettä, helppo homma sekin. Sekotetaan kulhossa pilkottu paprika ja purjo, siihen kinkkusiivut tai -palat mukaan, purkki (2 dl) kermaviiliä ja 2 kananmunaa. Noi kaikki vaan sekasin ja mausteita oman maun mukaan, esim. ripaus pippuria, basilikaa, oreganoa. Täyte levitetään tasaseks esipaistetun pohjan päälle, jos tahtoo niin pinnalle juustoraastetta, ja koko hoito vielä uuniin noin 30 minutiks. :)

Sellanen piirakka. Tosi hyvää oli kun maistoin iskän kanssa, vaikka pohja ei ollukkaan ite leivottu. Jotkut asiat voi tehdä helpomman kautta, jos ne silti toimii! :D

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti